Brazil sajtos "zsemle" - Pao de queijo - gluténmentes
sponsored links
Alig vártam, hogy szert tegyek némi tápióka lisztre és kipróbálhassam ezt az egyszerûnek tûnõ, gluténmentes "zsömlét". Több helyen olvastam a receptet a neten is, de a végsõ löketet a Good Food magazinban Mautner Zsófi tolmácsolásában közreadott recept adta meg. Az ember lánya elképzeli, hogy szépen készít egy égetett tésztát, csak éppen liszt helyett tápiókaport tesz bele. Hol itt a buktató?
Hát ott, hogy szerintem a recept nem volt tökéletes. Egyrészt azt nem is írja, hogy a sajt mikor kerüljön bele, másrészt szerintem az arányok is rosszak voltak. Nem baj, azért mindenbõl tanulunk, így ebbõl is, habár készítés közben jól megizzasztott ez a kis péksütemény, sõt a mixerem is eltört (régi volt már, de eddig semmi jelét nem adta a haldoklásnak, most viszont mindkét keverõlapátja darabjaira omlott). Azért nem adom fel, még van a tápióka lisztbõl és az én harci kedvem se lankadt, úgyhogy még várhatóak receptek. Egyébként finom volt, de ahogy más blogon is olvastam, kicsit ragacsos közepû. Ábel kicsit ímmel-ámmal ette, azért elfogyott.
Hozzávalók (eleve fél adaggal indítottam, szerencsére):
150 ml víz (az eredeti receptben 2,5 ml volt a teljes adag, de én még utólag adtam hozzá a fele adagon túl is vizet)
125 ml tej
25 ml olaj ...